De Militaire afdeling van de Orde


Geachte,

Deze afdeling bestaat uit leden die een militair verleden hebben ongeacht in welke eenheid ze hebben gediend of hoelang ze hebben gediend. De taak van de militaire afdeling is veelvuldig. Zo helpen zij de humanitaire afdeling bij rommelmarkten.
Zij geven op rommelmarkten of andere evenementen uitleg aan mensen die interesse hebben in de Orde. Ze helpen ook bij het in-uitladen van dozen voor de markten.

Het is verder ook hun taak om de zwakkeren in onze samenleving te beschermen in alle facetten van zijn betekenis.

Heel belangrijk is ook dat de militaire tak zich bezig houdt met de geschiedenis, het lezen van lectuur en verifiëren in hoeverre deze met de waarheid uit het verleden overeenstemt.

Zij nemen ook deel aan de activiteiten die de Orde of derden organiseren waar bij de Orde hulp en ondersteuning biedt. Bijv. helpen bij het (op)zetten van tenten, tafels, stoelen, ... tot security van het event. Security wordt uitgevoerd door leden van de militaire Orde die hiervoor opleiding hebben genoten.

Bewapening is voor de Militaire afdeling belangrijk. Iedere geridderde mag een zwaard dragen. Wel eist de Orde dat wie een zwaard draagt, deze ook kan hanteren. Hiervoor worden er binnen de Militaire afdeling zwaardlessen gegeven. De opleiding gebeurt doormiddel van een kunststof zwaard tot de techniek en de basis gekend zijn. Dit duurt ongeveer een 6 tal maanden.
Na deze periode worden onze leden geëvalueerd door instructeurs, na een possitieve evaluatie mogen ze overgaan tot aankoop van een echt combat zwaard, let op dit zwaard is niet geslepen uit veiligheidsoverweging.
Na deze periode worden onze leden geëvalueerd door instructeurs. Na een positieve evaluatie mogen ze overgaan tot aankoop van een echt gevechtszwaard. Let op, dit zwaard mag niet geslepen zijn omwille van veiligheidsoverweging. Hierna kunnen de leden met hun eigen zwaard de verdere lessen volgen om na enkele jaren een volleerd zwaardvechter te worden.

Indien u zich geroepen voelt tot de Militaire Orde kan u een bericht sturen naar onze Militaire afdeling via de Contact pagina.

humanitair