De Militaire afdeling van de Orde


Geachte,

Deze afdeling bestaat uit leden die een Militair verleden hebben
ongeacht in welke eenheid ze hebben gediend of hoelang zij hebben gediend.
De taak van de Militaire afdeling is veelvuldig, zo helpen zij de Humanitaire afdeling bij rommelmarkten.
Zij geven op romelmarkten of andere evenementen uitleg aan mensen die interesse hebben in de Orde, ook helpen ze bij het in-uitladen van dozen voor de markten.

Ook is het de taak om de zwakkeren in onze samenleving te beschermen in alle facetten van zijn betekenis.

Heel belangrijk is ook dat de Militaire tak zich bezig houd met de geschiedenis,lezen van lectuur en verifiƫren in hoeverre deze met de waarheid uit het verleden overeenstemt.

Zij nemen ook deel aan de activiteiten die de Orde of derden organiseren waar bij de Orde hulp en ondersteuning biedt. Bijv. Helpen bij het (op)zetten van tenten,tafels,stoelen, ... tot security van het event. Security wordt uitgevoerd door leden van de Militaire Orde welke hiervoor opleiding genoten.

Bewapening is voor de Militaire afdeling belangrijk, ieder geridderde mag een zwaard dragen, wel eist de Orde dat wie een zwaard draagt dit ook kan hanteren. Hiervoor worden er binnen de Militaire afdeling zwaardlessen gegeven, de basis van deze lessen gebeurt doormiddal van een zwaard in kunststof tot de techniek en de basis gekend is. Dit duurt ongeveer 6 tal maanden.
Na deze periode worden onze leden geƫvalueerd door instructeurs, na een possitieve evaluatie mogen ze overgaan tot aankoop van een echt combat zwaard, let op dit zwaard is niet geslepen uit veiligheidsoverweging.
Hierna kunnen de leden met hun eigen zwaard de verdere lessen meevolgen ten einde na enkele jaren een volleerd zwaardvechter te worden.

Indien u zich geroepen voelt tot de Militaire Orde kan u een bericht sturen naar onze Militaire afdeling via de Contact pagina.

humanitair